Storing geiser

Storing geiser

Wat mankeert er op het eerste gezicht aan de geiser? Lees een korte omschrijving van de mogelijke oplossing. Indien u hiermee de storing niet kunt verhelpen of bij twijfel adviseren wij u contact met ons op te nemen.

Het water is koud?

Controleer of de waakvlam aan is. Zo nee:

  • Kijk of de gaskraan open staat.
  • Controleer of alle kranen waar warm water uit komt dicht zijn (en niet lekken). Als een waterkraan namelijk ergens druppelt ontstaat er condensvorming in de geiser en slaat de vlam uit.

Koude en warme water slecht te mengen in de douche?

Dit komt doordat de douchekop te groot is en te veel gaatjes heeft. Ook bij het gebruik van een spaarkop kan dit voorkomen (te klein of verkalkt). Bij een geiser is een ouderwetse metalen douchekop aan te bevelen.

De waakvlam slaat uit als er geen warm water wordt gebruikt?

Controleer of alle kranen waar warm water uit komt goed dicht zijn (en niet lekken). Als een warm waterkraan namelijk ergens druppelt ontstaat er condensvorming in de geiser en slaat de vlam uit.

Het warme water in de douche is niet echt warm?

Naast twee knoppen voor koud en warm water, zit er nog een derde knop op een geiser. Deze knop zorgt ervoor, dat er vast koud water wordt toegevoegd aan het warme water, dat naar de douche gaat. Als deze knop te ver open staat, wordt er dus te veel koud water met het warme ‘douchewater’ gemengd, waardoor het water in de douche niet echt warm is. U kunt deze knop daarom iets dicht draaien.

Weinig druk op het water uit de kraan?

Controleer of de waterstopkraan achter de geiser goed open staat.

Kies hieronder uit één van onze diensten voor particulieren:

Wij zijn onder andere OK-CV gecertificeerd. Lees meer over onze certificeringen.

In geval van calamiteiten staat onze storingsdienst 24/7 voor u klaar om u weer op gang te helpen! Bel hiervoor: