Stadsverwarming

Wat is stadsverwarming?

Stadsverwarming of blokverwarming zijn manieren om je huis te verwarmen of om warm water te krijgen, zonder het gebruik van gas. Heb je stadsverwarming, dan heb je geen eigen cv-ketel. Je krijgt warm water en warmte in huis via een netwerk van waterleidingen. Het warme water van de stadsverwarming ontstaat door restwarmte van bijvoorbeeld elektriciteitscentrales. Door het schaalvoordeel, een grote warmtebron in plaats van vele cv-ketels, is warmtedistributie energiebesparend.

Wat is blokverwarming?

Bij blokverwarming wordt een heel huizencomplex voorzien van warmte via een collectieve cv- ketel. Zowel huishoudens als zakelijke klanten kunnen zijn aangesloten op een warmtenet.

Collectieve verwarming of blokverwarming is een vorm van centrale verwarming waarbij de stookinstallatie niet een enkele woning bedient maar veeleer een woningblok of flatgebouw. Men kan ook meerdere woningblokken met een enkele installatie van warmte voorzien en spreekt dan van wijkverwarming.

Soms is er ook een collectieve warmwatervoorziening aangebracht. Dit is een ringleiding waarin water van 60oC circuleert. Zo niet, dan hebben de bewoners een individuele geiser of elektrische boiler nodig.

Een onjuist ingeregelde installatie
Een juist ingeregelde installatie

Minder klachten en aanzienlijke energiebesparing

Bij het renoveren van een tweepijpsverwarmingssysteem in appartementen- en flatgebouwen zoeken VvE’s en woningcorporarties naar een betrouwbare oplossing met lage investeringskosten die maximaal rendement opleveren.

Waterzijdig inregelen is één van de belangrijkste laagdrempelige investeringen die direct resulteert in minder klachten en een aanzienlijke besparing (tot wel 25%) op het energieverbruik.

Mocht u in het bezit bent van blokverwarming met cv ketel, dan bent u als pand eigenaar wettelijke verplicht het CV-ketel volgens SCIOS regelgeving te keuren. Voor meer info neemt contact met ons op.

Kies hieronder uit één van onze diensten voor particulieren:

Wij zijn onder andere OK-CV gecertificeerd. Lees meer over onze certificeringen

Heeft u vragen over stadsverwarming of over onze andere diensten? Neem gerust contact op. We staan u graag te woord